Lista stron bloga

poniedziałek, 18 czerwca 2018

Papryka

wekowana czerwona papryka do spiżarni przygotowanego
Weki z czerwonej papryki.

Spiżarnia przygotowanego - Weki z czerwonej papryki

Weekend spędziłem w pracy więc dopiero teraz znalazłem czas na weki z czerwonej papryki.

W spiżarni preppersa powinny się znaleźć różne przetwory aby w razie potrzeby mieć urozmaicone menu. Jedzenie ciągle tych samych posiłków, chociaż to by były najsmaczniejsze potrawy w końcu nam zbrzydną i z czasem nasze morale może zmaleć, a dobry stan psychiczny jest ważnym elementem w walce o przetrwanie.

Poniżej podaję przepis na smaczną czerwoną paprykę.

Zalewa:

  • 4 szklanki wody,
  • 1 szklanka octu,
  • 1 szklanka cukru,
  • łyżka soli.

Do każdego ze słoików wkładamy oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę, ząbek czosnku, kilka kulek gorczycy, 3-4 kulek ziela angielskiego, 2-3 listki laurowe i wlewamy łyżkę oleju.

Po ułożeniu papryki i przypraw w słoikach wlewamy gorącą zalewę, zakręcamy słoje i wkładamy do garnka z gorącą wodą. Następnie pasteryzujemy od zagotowania wody w garnku przez 10 minut. Gdy przekroczymy magiczne 10 minut papryka może się zrobić niesmaczna.


wekowana czerwona papryka do spiżarni przygotowanego
Pasteryzowanie papryki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentuj, ale pamiętaj o zachowaniu kultury wypowiedzi.